Nė Austri dhe Zvicėr me njė objektiv tė vetėm: ngjitja nė shkallėn mė tė lartė tė Europės, nė majėn e kontinentit. Pas asaj tė Berlinit, Luka Toni dėshiron qė tė luajė dhe tė fitojė njė tjetėr finale, atė tė Euro 2008, ku axurrėt, sipas bomberit tė Bajernit, paraqiten si kampionėt e botės nė fuqi por edhe si pretenetėt kryesorė pėr tė triumfuar nė kėtė kompeticion: Eshtė normale qė tė jesh mes favoritėve. Shpresa ime ėshtė qė tė bėj pjesė nė listėn e tė grumbulluarve dhe tė luaj turneun, por pėr kėtė arsye duhet qė tė vazhdoj tė bėj sa mė mirė tė jetė e mundur tė Bajerni i Mynihut. Ky ėshtė njė sezon special pėr mua dhe njė nga objektivat e Euro 2008. Rruga e Italisė do tė nisė nė ngjitje, me njė grup aspak tė lehtė, por tė konsideruar tė hekurt: Holandė, Francė dhe Rumani. Do tė jetė njė grup shumė i fortė dhe pėr mua ėshtė ai i vdekjes, por nėse kalojmė, mund tė pėrballemi pikėrisht me Spanjėn. Do tė luftojmė nė kėtė Europian ashtu si kemi bėrė edhe nė fazėn kualifikuese, me objektivin pėr tė fituar dhe pėr tė arritur diēka tė rėndėsishme. Jemi kampionėt e botės he kjo na detyron qė tė japim mė shumė dhe tė mbetemi ende ndėr mė tė mirėt nė qarkullim. Italia ėshtė njė Kombėtare qė duhet tė synojė gjithmonė maksimumin. Donadoni do tė synojė shumė te golat e tij, por ish�bomberi i Palermos dhe Fiorentinės preferon qė tė shohė diēka tjetėr: Nuk e konsideroj veten njė yll botėror, sepse kėtė e thonė gazetat dhe tifozėt. Ndoshta kam mbėrritur shumė vonė nė futbollin qė ka rėndėsi, sepse nė karrierėn time kam arritur dy trofej personalė qė nuk kanė tė bėjnė me ēėshtjen e fatit: kam fituar Kėpucėn e Artė nė vitin 2006, me 31 gola tė shėnuar nė A dhe Botėrorin me Italinė, ku kam luajtur dhe shėnuar. Kujtimi i Berlinit ėshtė ende i gjallė nė mendjen e sulmuesit qė nė Gjermani, te Bajerni, ka rigjetur dy francezė tė asaj mbrėmje magjike, pėrballė tė cilėve luajti pikėrisht shtatlarti. Ndonjėherė, Sanjol dhe Riberi mė flasin pėr atė finale, mbi tė gjitha kur mbėrrita. Vili mė tha njėherė: ēfarė fati kishit atė natė. Por, askush smund tė ndryshojė atė qė ndodhi dhe jemi ne ende kampionėt e botės, duan apo sduan ta kuptojnė tė tjerėt.