Kam mbėrritur majėn dhe pėr kėtė jam shumė krenar. Alesandro del Piero, 552 ndeshje me Juventusin, ka arritur tė barazohet me njė tjetėr rekord dhe shumė shpejt do ta kalojė. Kapiteni bardhezi ėshtė futur nė librin historik tė Zonjės sė Vjetėr, duke iu bashkangjitur njė figure tė njohur dhe njė legjende tė futbollit italian dhe atij tė Juventusit, Gaetano Shireas. Njė rekord i arritur me Interin dhe i festuar nė mėnyrėn mė tė mirė, me njė fitore tė rėndėsishme nė San Siro. Dje, nė adresėn e tij zyrtare, Aleks ka thėnė: 552 ndeshje, me tė njėjtėn fanellė. Numrat pėrmbledhin kujtimet e mia. Tregojnė pėr fitoret dhe, pėr fatin e keq, edhe humbjet. Shumė pėrqafime, lot, ndonjėherė ngushėllime, eufori, vuajtje, mėrzi, tėrbim, gėzim dhe krenari. Pasionin tim, gjithmonė, qė nga dita kur preka topin pėr herė tė parė. Pra, pjesėn mė tė madhe tė jetės time. Kam zhvilluar plot 552 ndeshje me tė njėjtėn fanellė. Numrat pėr mua kanė njė domethėnie tė madhe, tė gjitha arritjet dhe rekordet qė kam mundur tė shijoj nė kėtė fazė tė karrierės. Por, kėto nuk janė gjithēka. Sepse kam menduar gjithmonė se nuk mjafton vetėm ti arrijmė triumfet e mėdha. Vlera varet edhe pėr nga mėnyra se si ato arrihen. Pra, kam mbėrritur nė majė, nė historinė e Juventusit me Gaetano Shirean. Ja pėr ēfarė e kam fjalėn kur them se ka tė bėjė shumė emri, ashtusi Gaetano Shirea. Ndonjėherė, pyes veten si mė shohin tė rinjtė, fėmijėt dhe mendoj se do tė ishte mė mirė tė mė shihnin ashtu si unė shihja njė legjendė si Shirea. Flas pėr njė njeri, jo vetėm pėr njė futbollist tė jashtėzakonshėm. Sepse kjo, pėr mua, do tė thotė qė tė futesh nė zemrėn e njerėzve, tė lejosh qė diēka tė kalojė pėrtej numrave. Kam zhvilluar 552 ndeshje me tė njėjtėn fanellė dhe nuk jam i lodhur, pėrkundrazi, kam arritur majėn, por shoh tė ardhmen, shoh pėrpara, sepse e rėndėsishme ėshtė qė tė mos lodhesh asnjėherė me atė qė ke arritur, por tė synosh pėr mė shumė, tė gdhendėsh nė librin e historisė triumfe tė tjera, me tė njėjtėn fanellė, atė qė mė ka bėrė tė dashurohem pas njė emri, Juventusi.