shtė njė vjedhje e bėrė nė mėnyrė tė pėrsosur. Na e vodhėn ndeshjen! Kėto nuk janė veēse gjėra qė e shkatėrrojnė futbollin. Shkova te gjyqtari pėr t'i thėnė se, nėse zbresim nė Serinė b, faji ėshtė edhe i tij. M'u pėrgjigj se mund tė dilja jashtė qetėsisht, dhe unė kėtė bėra." Pas humbjes 2-0 nė fushėn e Sampdorias, presidenti i Livornos, Aldo Spineli, ka shfryrė kundėr gjyqtarit tė ndeshjes, Romeo, qė sipas tij ishte njė gjykim skandaloz. Numri njė i klubit toskan kundėrshton, para sė gjithash anulimin e golit tė Tavanos (i cili, sipas gjyqtarit, paska shkaktuar faull ndaj njė mbrojtėsi kundėrshtar), qė do t'i lejonte tė tijtė ta zhbllokonin ndeshjen. "Nėse kur je barazim 0-0, ta anulojnė njė gol tė tillė, -ka theksuar Spineli. - Nuk ka motiv mė pėr tė luajtur, sepse nuk ka drejtėsi pėr skuadrat e vogla. Ėshtė njė vjedhje e pėrsosur, e pėrsėris: ėshtė gjė e turpshme! Vijėrojtėsi doli kundėr vendimit tė kryesorit, qė ishte 50 metra larg aksionit dhe e anulon golin pa tė drejtė. Unė nuk shkoj asnjėherė mė nė televizor, por ajo qė ndodhi sot (dje) nė "Marasi" ėshtė e pakuptueshme. E kam marrė disa herė nė telefon presidentin e Federatės Italiane tė Futbollit, Abeten. I kam telefonuar shpesh edhe Matarrezen (presidenti i Ligės sė Futbollit), por sot nuk ėshtė treguar kujdes ndaj nesh, ndaj po u drejtohem televizioneve. Mjaft!" Ndėrkohė, administratori i deleguar i Sampit Marota iu pėrgjigj kėshtu akuzave tė Spinelit: "Nga njėra anė e justifikoj hidhėrimin e presidentin tė Livornos, por duhet tė mbroj edhe meritat e Sampdorias. Tė flasėsh pėr vjedhje mė duket jo logjike, e tepruar. Ai i Tavanos ndaj Gastadelos ishte njė faull, sepse mbrojtėsi nuk bie vetė. Pas asaj rėnie Tavano doli pėrballė portierit. Pastaj, mbi kėtė rast, nuk mė takon mua tė vendos, por nuk mund tė bėhet fjalė pėr vjedhje, sepse kjo dėmton imazhin e Sampit dhe tė gjyqtarit. Nuk jam dakord me shfryrjen e Spinelit".