Vendi i dytė nuk ėshtė njė detyrim, por njė bast. Juventusit i duhet vetėm njė pikė pėr tė siguruar matematikisht njė vend nė takimet para?eliminatore tė Champions League, por duhen pesė pikė pėr ti marrė vendin e dytė Romės. Juventusi i kėtij sezoni ka bėrė gjithēka mirė, ndoshta edhe jashtė parashikimeve. Vetė tekniku Klaudio Ranieri nuk kėrkon tension, por vetėm qė skuadra e tij ta mbyllė kėtė sezon nė mėnyrėn mė tė mirė tė mundshme. Unė nuk shoh kalendarin. Roma nuk do tė gabojė, ndėrsa ne duhet tė mendojmė pėr veten tonė. Pa Totin, Roma do tė tregojė se ėshtė njė skuadėr e madhe dhe ne duhet tė japin maksimumin nė takimet e mbetura. Deri sa gjithēka tė jetė mbyllur matematikisht, atėherė edhe ne do tė dorėzohemi, tha tekniku i bardhezinjve, i cili i pyetur pėr Champions eague dhe vendin e dytė nė kampionat, tha: Mendojmė vetėm tė mundim Lacion. Eshtė njė ndėr skuadrat mė nė formė dhe kundėr nesh tė gjithė kundėrshtarėt japin maksimumin. Nuk mendoj se do tė festojmė kualifikimin pėr nė Champions, mė duket e tepėrt pėr njė klub qė ka fituar gjithēka nė historinė e tij. Jemi tė lumtur pėr atė qė kemi bėrė nė kėtė sezon, por pėr atė qė kėrkoj nga vetja ime dhe skuadra, ėshtė e tepėrt pėr tė festuar. Pėr sa i pėrket skuadrės dhe formės sė lojtarėve, tekniku Ranieri tha: Kjo skuadėr i ka dhėnė frytet e saj. I kam pothuajse tė gjithė nė dispozicion dhe jam shumė i lumtur. Por nuk kam njė skuadėr fikse, nuk kam folur kurrė pėr 11 lojtarė tė formacionit, por kam folur gjithmonė pėr njė skuadėr qė duhet ta dėrgonte Juventusin sa mė lartė dhe mendoj se sė bashku ia kemi dalė mbanė. Por, sezonin e ardhshėm do tė jetė shumė ndryshe dhe do tė na duhet nga dy lojtarė pėr rol nėse duam tė jemi tė suksesshėm. Kamoranezi? Kur nuk ėshtė, ndihet mungesa e tij, por mund tė pėrmirėsohet akoma. I ngjan Diegos? Dieggo ėshtė mė ofensiv dhe pėrpiqet gjithmonė tė gjejė portėn, ndėrsa Kamoranezi kėrkon gjithmonė shokėt e tij dhe u shėrben atyre pėr tė shėnuar. Nė fund, dy fjalė pėr golashėnuesin mė tė mirė: Shpresoj qė kėtė trofe ta fitojnė Del Piero ose Trezege. E rėndėsishme ėshtė tė bėjmė lojėn e skuadrės. Unė jam i bindur se Trezege do tė vazhdojė tė japė asis pėr Del Pieron dhe e kundėrta. Do tė kemi probleme nėse nuk ndodh kėshtu (qesh), deklaron Ranieri.