Boksieri ukrainas, Vladimir Klitschko, e ka mposhtur me pikė rusin Sultan Ibragimov, pas meēit qė zgjati 12 runda tė zhvilluar tė shtunėn pas mesnatės nė Madison Square Garden tė New Yorkut. Klitschko falė pėrgatitjes mė tė mirė fizike, shtatė kilogramėve mė shumė, dhe shtatė lartėsisė mė tė madhe ishte superior ndaj rivalit tė tij Ibragimovit, tė cilin e mposhti unanimisht me rezultat: 119-110, 118-110 dhe 117-111. Kėshtu pas nėntė vjetėsh janė unifikuar brezat dhe Klitschko tash ėshtė kampion absolut nė pesha tė rėnda, pasi ukrainasi deri mė tash ishte kampion i kategorive IBF dhe IBO, ndėrsa kundėrshtari i tij Ibragimov, mbrojtės i titullit WBO, brez ky qė tashmė i takon 31 vjeēarit Klitschkos. Lennox Lewis ishte i fundit qė pati kėtė nder, pra tė stoliset me titullin e kampionit absolut, nė nėntor tė vitit 1999, kur atė kohė e kishte mposhtur legjendėn, ende aktiv nė boks, Evander Holyfield. Klitschko pas kėtij triumfi ka 50 fitore prej tė cilave 44 me nokaut dhe tri humbje, derisa pėr Ibragimov kjo ishte disfata e parė nė boksin profesionist karshi njė barazimi dhe 22 fitoreve prej tė cilave 17 me nokaut. "Nė tri javėt e fundit kam pasur probleme me dorėn e djathtė, dhe nuk kam mundur tė punoj shumė nė ring me atė dorė. Sa i pėrket vetė meēit mendoj se ishte mė i fortė se ē' kam pritur, ka thėnė Ibragimov nė konferencėn pėr media pas meēit. "Nga ana tjetėr Klitschko shtoi: Nuk ishte e lehtė tė fitosh nė njė meē tė tillė, ishte gjithēka impresionuese, mendoj se e fitova kėtė duel duke shfaqur njė luftė tė vėrtetė.
Dy brezat e tjerė aktualisht mbrohen nga rusi Oleg Maskaev (WBC) dhe uzbeku Ruslan Chagaev (WBA), i cili supozohet se ka mundėsi tė boksojė kundėr shqiptarit Luan Krasniqi.