Fėmijėt
Fėmijėt
Disa fėmijė po mburreshin se i kanė baballarėt tė shpejtė:
Njėri thotė: - Babi im pasi hedh shigjetėn vrapon dhe e kap e kap pa arritur nė shėnjestėr.
I dyti: - Babi im gjuan me pistoletė dhe e kap plumbin pa arritur shėnjestrėn...
I treti: Se mos ėshtė ndonjė gjė kjo. Babi im ėshtė mėsues, megjithėse puna i mbaron nė orėn 4 vjen nė shtėpi qė nė 1.
--------------------------------------------------------------------------------
Hajduti
Njė hajdut shkon nė Pazar pėr tė shitur rrobat qė kishte vjedhur, por njė hajdut tjetėr ia vjedh.
Nė darkė e shoqja e cila e sheh tė mėrzitur e pyet: Sfitove gjė? Hajduti duke qeshur: -Kėsaj here i shita me ēmimin qė i mora.
--------------------------------------------------------------------------------
Beni
Beni para se tė shkojė nė shkollė i thotė tė jėmės se i dhemb barku.
E jėma: "Nuk ke ngrėnė bukėn, e ke barkun bosh ndaj tė dhemb, po tė ishte plot nuk do tė tė dhembte.
Nė shkollė mėsuesi im thot nxėnėsve "Fėmijė mė dhemb koka, mos bėni zhurmė ju lutem."
Beni ngrihet nė kėmbė "Mėsues, e keni kokėn bosh prandaj, po tė ishte plot nuk do tė tė dhimbte"
Doktori
Doktori: Kam nje lajm te keq dhe nje lajm shume te keq.
Pacienti: Epo mire, me jep ma pare lajmin e keq.
Doktori: Laboratori na ka njoftuar se rezultatet e analizave thone se ke edhe 24 ore jete..
Pacienti: 24 ore?! Kjo eshte e tmerrshme!! Cfare mund te kete me keq se kaq? Cili eshte lajmi shume i keq?
Doktori: Rezultatet kane dale qysh dje.