Kam njė kontratė, por mirėpres edhe oferta. Nėse gjejmė njė konsensus, do tė pranoja tė shkoja diku tjetėr, kėshtu shprehet Lusio pėr tė ardhmen e tij. Pavarėsisht nga kontrata deri nė 2010 me Bajenrin e Mynihut, braziliani ėndėrron qė tė transferohet nė Spanjė. Nė klubin bavarez po flitet shumė kohėt e fundit pėr mundėsinė qė ofron Barcelona, pėr pėrpjekjet e Bajernit tė Mynihut dhe pėr atė qė mendon vetė Lusio. Nė gjysmėfinalen e Kupės sė Gjermanisė, kundėr Volfsburgut, kampioni i botės i vitit 2002 do tė pėrballet kundėr patriotėve tė tij, Marselinjo, Zhozue dhe Grafite. Nė sezonin e ardhshėm, shefi i mbrojtjes bavareze mund tė hasė mė shpesh situata tė tilla e tė pėrballet me duele tė ngjashme nėse do tė luajė te Barcelona nė kampionatin spanjoll. Sipas gazetės gjermane Abendzetung, Barcelona ofron njė kontratė katėr vjeēare. Por qė tė lejojė largimin e Lusios, Bajerni i Mynihut kėrkon 15 deri nė 20 milionė euro pėr prishjen e kontratės. Vetė Lusio ėshtė dakord tė largohet edhe pse kontrata e tij skadon nė vitn 2010. E kam thėnė gjithmonė se kampionati spanjoll, italian dhe anglez, pra tre mė tė fortėt, mė tėrheqn shumė. Atje luhet futboll mė mirė, tha Lusio pėr AZ. Nėse njė nga kėto vende tregon interes ndaj meje dhe nėse arrij tė transferohem, do tė gėzohesha shumė, ka thėnė Lusio. Por, Bajerni i Mynihut dėshiron ta ketė nė skuadėr zėvendės kapitenin e saj. Po, ata mė kanė thėnė se duan tė mė mbajnė nė skuadėr. Kėtė gjė ia thonė tė gjitha klubet lojtarėve tė tyre. Por nga ana tjetėr, kur ka interes nga ndonjė skuadėr tjetėr, vetė klubi gjen gjuhėn e pėrbashkėt me tė dhe bėn njė zgjidhje tė pėrbashkėt, tha mė tej braziliani duke shpresuar se edhe Bajerni i Mynihut do tė dorėzohej para njė oferte nga Barcelona apo ndonjė skuadre tjetėr tė madhe. Pėr Lusion dėshira mė e madhe ėshtė tė shkojė tek Barcelona. Nuk e kam fshehur asnjėherė dėshirėn qė kampėr tė luajtur atje ku luajnė edhe shumė patriotė tė mi. Njė skuadėr me shumė brazilianė lehtėson shumė gjėra nė fushė, por edhe nė aspektin personal, pėrfundoi Lusio.