asi ka treguar se ėshtė nė gjendje tė thyejė rekordin e Xhorxh Bestit, Kristiano Ronaldo tani duket se i ka vėnė vetes synim tė thyejė edhe atė tė Denis Lout, i cili ka shėnuar mbi 40 gola me Djajtė e Kuq nė njė sezon. Me dopietėn ndaj Boltonit, portugezi theu rekordin e yllit tė ndjerė Best, i cili ishte ndalur nė 32 gola nė sezon. Dhe tani qė kanė mbetur edhe minimumi dhjetė ndeshje nga mbyllja e sezonit (maksimumi 13), Ronaldo dėshiron tė kalojė edhe njė tjetėr legjendė tė klubit tė tij. Ndihmėstrajneri i Junaitedit, Karlos Keiroz, nuk sheh ndonjė arsye pse bashkėkombasi i tij nuk mund tė shėnojė rregullisht nė tetė ndeshjet e mbetura nė kampionat. Kjo do tė bėnte qė thyente rekordin e Denis Vajolet me 32 gola nė kampionat, tė vendosur nė sezonin 1959�60. Dhe nėse e ēon Junaitedin nė finalen e Champions League dhe shėnon edhe nė pesė ndeshjet e mbetura nė Europė, mund tė shkojė deri nė 46 gola, po aq sa ka shėnuar Denis Lou nė sezonin 1963�64. Keiroz tha: Thyerja e rekordit tė Xhoxh Bestit ėshtė njė arritje fantastike. Qė prej fillimit tė sezonit ne nisėm tė kuptonim se Krisitano do tė bėnte njė gjė tė veēantė. Por jam i sigurt se shumica prej nesh nuk e prisnin qė kėtė vit do tė mund tė shkonte kaq larg. Jemi tė lumtur pėr tė, por le tė shohim nėse mund tė shėnojė edhe mė shumė deri nė fund tė sezonit. Ndoshta nė ndeshjet e ardhshme tė sezonit mund tė shėnojė njė gol pėr ndeshje dhe kjo do tė na jepte edhe mė shumė mundėsi pėr ta fituar titullin. Vetėm Lou dhe Rud van Nistelroi pesė vjet mė parė, kanė arritur tė shėnojnė 40 gola nė njė sezon pėr Junaitedin. Ronaldo ėshtė pranė atij rekordi tani, por vetė 23�vjeēari pranon qė tė shėnosh nė ēdo ndeshje ėshtė shumė e vėshtirė. Ai tha: Jam shumė krenar pėr atė qė kemi arritur, por tė them tė drejtėn nuk pres tė shėnoj nė ēdo ndeshje. Unė thjesht pėrpiqem qė tė luaj mirė ndeshje pas ndeshjeje, nuk mendoj tė shėnoj. Nėse mendon shumė qė do tė shėnosh, atėherė nuk e bėn. Por kam shumė besim te vetja dhe ndihem nė formė mjaft tė mirė. Skuadra po luan mjaft mirė dhe kur tė gjithė luajnė kėshtu, sulmuesėt dhe lojtarėt e avancuar ndihen mė rehat nė fushė. Shokėt e skuadrės mė ndihmojnė shumė me pasime tė sakta dhe raste pėr gol.