Tenisti numėr 1 nė botė, Roxher Federer ka hedhur poshtė zėrat e mediumeve zvicerane se karriera e tij ėshtė nė rrezik, pasi ai vuan nga sėmundja e mononukleozės.
"Nė vendlindjen time ka shumė spekulime rreth asaj se do tė jem i detyruar tė dal nė pension tė parakohshėm. Njerėzit duhet ta dinė se jam plotėsisht i shėndosh dhe nuk kam kurrfarė problemesh shėndetėsore", ka theksuar 29-vjeēari Federer, pas fitores ndaj Pit Samprasit nė meēin ekzibicional nė Nju Jork. "Megjithatė, kur e shqyrtojė mė mirė gjithė kėtė situatė, atėherė mendoj se ka ardhur nė momentin mė tė duhur. Tash kam njė motiv edhe mė tė madh pėr vazhdimin e edicionit. Humbja nė Melburn, si dhe zėrat e tillė spekulues mė motivojnė edhe mė shumė. Me padurim pres tė zbres nė fushė nė cilindo turne dhe t'i shoh tifozėt qė duan tė mė shikojnė duke luajtur. Thjeshtė jam i uritur pėr suksese tė reja", ka nėnvizuar Federer, i cili mė pas i ka dhėnė njė paralajmėrim rivalėve tė tij: "Me padurim pres qė t'iu dėshmoj njerėzve se mund tė fitoj nga ndeshja nė ndeshje dhe atė nė vazhdimėsi".